Wat moet je van me weten….

Facebooklinkedin
Dat is ervaringsdeskundige ben op velerlei gebied. Ik het nooit opgegeven heb met meer dan 10 diagnoses zogenaamd voor mijn leven lang. Grote schatkist voor mij omdat ik daardoor heel goed kan begrijpen waar mensen in zitten.
In de psychiatrie werd vaak gezegd door cliënten (ik was er zelf ook 1) dat ze meer hadden aan mij dan aan alle psychiaters en psychologen omdat ze niet eens hoefde te zeggen over hoe en wat en ik meteen zag hoe iemand erbij zat. Heb later dan ook 15 jaar ervaringswerk gedaan in de psychiatrie en vele mensen hierin begeleid c.q. opgeleid om ervaringsdeskundige te kunnen worden. Mensen terug in hun kracht te zetten. Hoop te geven en een voorbeeld te zijn voor velen zodat ook hun zich konden hervinden. Maar ook BEWUST maken dat men een eigen vrije wil heeft en er meer mogelijkheden zijn dan dat men vaak schetste. Nee, ik was geen rebel of misschien wel een beetje hihihi. Mijn wens was dat mensen wakker werden en zelf gingen kijken wat bij hun paste zonder klakkeloos afgeserveerd te worden. Ik zei altijd: “Er zijn dingen die je misschien niet meer kunt, maar heel veel dingen nog wel. Als je ons vergelijkt met een staaldraadje en we bundelen ons dan kunnen we een giga sterke staalkabel worden en fantastische projecten neerzetten. “

Ik ben zelf dan ook stiekem 2 paden gaan bewandelen omdat ik niet in hun waarheid wilde geloven en ik wist zeker (diep onderbuikgevoel en een heel sterk weten) dat er manieren moesten zijn om alles te kunnen veranderen.
Dus bleef ik zoeken, uitproberen en kijken naar mogelijke oplossingen en ja hoor die heb ik dan ook gevonden.
Dit is natuurlijk een behoorlijk traject geweest met veel vallen en opstaan.

Maar zo dankbaar dat ik de KRACHT, doorzettingsvermogen, het GELOOF, VERTROUWEN, LIEFDE voor mijn kinderen (dat was mijn grootste drijfveer want ze verdienden immers een gezonde moeder en ik moest er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik zou genezen) En uiteindelijk ook de LIEFDE voor mezelf en me de moeite waard vond om te pionieren en de beste methodes te kunnen uitfilteren uit een enorm aanbod.
Ik ging voor de neus van de zalm en die mag ik wel zeggen, heb ik gevonden..

Ik ben een kei in wat ik doe, alleen ondernemen is niet mijn sterkste kant. 
Leergierig maar ook een doener. Geef mij niet te veel theorie want lezen, tja ik koop heel veel boeken en lees ze uiteindelijk bijna niet. De bibliotheek groeit hierdoor wel en is weer een mooie aanvulling voor de uitleen voor mijn klanten., mooi toch?

Ik ben gek op uitstapjes, sauna, wandelen b.v. Pieterpad,, tuinieren (al schiet dat er nu wel eens bij in), lekker eten, spelletjes dus ook een echt familiemens. Samen met mijn prachtige kinderen waar ik super trots op ben, genieten van onze ont-moeten. Ik laat een ieder vrij in zijn eigen keuze. Juist omdat ik zelf altijd onderdrukt ben geweest weet ik als geen ander hoe belangrijk dit is. Maar juist te motiveren en hun in hun eigen kracht zetten. Geloof en vertrouwen hebben dat ook zij alles kunnen bereiken wat ze maar willen. En het heeft ongelooflijk gewerkt. Het zijn prachtige, lieve, eigen-wijze volwassen schatten met een sterke persoonlijkheid. Zeer sociaal, empathisch, lief, maar ook goed voor zichzelf zorgend in alle aspecten.
Van wie zouden ze dat toch geleerd hebben ;-p. Ja hoor ik ben ook heel TROTS en fier op mezelf. Want als ik terug kijk naar al die jaren zitten de meeste mensen nog steeds op dezelfde afdeling.

Ik hou van mijn vrijheid maar kan enorm genieten van vooral kinderen en mensen.
Natuurlijk de dieren en de natuur niet vergeten.
Ik kan uren zwerven in de natuur en helemaal opgaan in de prachtige wonderen van de wereld.
Ik ben een avonturier en reis veel met mijn 46 jarige campertje om te genieten en dankbaar te zijn, van alles wat mijn leven me brengt.
Ben happy de peppy met mijn partner en op zijn tijd onderneem ik leuke dingen met mijn vriendinnen.

Wat ik al jaren zeg en wat ik ook voel (inmiddels 7 jaar een eigen praktijk) is dat ik eigenlijk de moeilijkste tak van sport aantrek. Logisch natuurlijk omdat ik zelf soortgelijke ervaringen en energie bij me draag en soort zoekt soort zeggen ze wel eens.
Maar ik roep al meer dan 30 jaar dat het in de basis ontstaat. Dat wanneer de fundering niet goed is aangelegd en/of er zijn dingen gebeurt men later in de problemen kan komen op welke manier dan ook.

Ik zelf heb niet geleerd om onderscheid te maken wat het gevoel en gedachte van een ander was en absorbeerde alles uit en van mijn omgeving. Kopie-gedrag wat een kind natuurlijk al heeft. Vaak zijn we ons helemaal niet bewust van de verborgen blokkades in ons systeem/lichaam.
Ook mijn hooggevoeligheid en hoog sensitiviteit werd als lastig, vervelend druk kind betiteld. Waardoor ik alleen maar gestraft werd door iedereen, omdat ik niet stil kon zitten en alweer vergeten was dat ik mijn schoenen aan moest houden als ik uit school kwam. Ik zag dingen die niemand blijkbaar kon zien, horen, voelen of weten.
Ik neem niemand iets kwalijk hoor want iedereen deed op dat moment zijn best om het zo goed mogelijk te doen. En ben ook ontzettend dankbaar dat ze me hebben willen beschermen al pakte dat soms anders uit dan gewenst was. Er was ook in die tijd niet de media en kennis welke er nu wel is. Had mij van een hoop ellende gespaard gebleven waarschijnlijk.
Maar juist door al mijn ervaringen wist ik hoe ik mijn kinderen het allerbeste kon geven. Ik begreep ze als geen ander. Wanneer de juf b.v. zei dat de jongste de slaap niet uit had omdat ze met haar hoofd op tafel lag, vroeg ik haar of ze zeker wist dat ze sliep omdat ik het herkende van mijzelf en vroeger hetzelfde gedaan had omdat ik net een spons was voor alles wat er om mij heen gebeurde. En het klopte, ze kreeg haar eerste stickertje geplakt. Terwijl ik juist dit zie als een kwaliteit die heel veel voordelen heeft alleen je de gebruiksaanwijzing wordt ons er niet bij gegeven en die is voor iedereen UNIEK!!

En ik weet zeker dat ik ook dingen misschien anders had moeten doen. Nobody is perfect en je blijft leren. Door dingen te doen kom je er achter of iets werkt of juist niet.

Doordat ik niet op een juiste manier ondersteund werd creëerde mijn lichaam en geest onbewust allerlei ziekten.
Ik heb dan ook eerst jaren alleen maar gewerkt aan mijn onderbewustzijn om ook op de DNA lijn de blokkades te veranderen zodat ook mijn kinderen meteen genazen van hun stempels. Je erft natuurlijk ook heel wat mee aan ervaringen, trauma’s etc.. Je krijgt bij de basis al een behoorlijk pakketje mee.

Daarom is mijn DIEPSTE WENS dat kinderen/mensen bij de basis al hersteld worden van hun bagage zodat ze vrij zijn van belasting van welke aard dan ook. Dat ze BEWUST worden net als ik zodat ze ook de luchtigheid, lichtheid, vrolijkheid en positiviteit kunnen leven. Zonder ziekten onbewust te creëren omdat ze geen uitweg meer weten met hun vaak diep weggestopte gevoelens, emoties, belastingen etc..

Ik voelde me bijvoorbeeld altijd vervloekt door mijn moeder.
In een regressie ben ik terug gegaan om te kijken waarom mijn band met mijn moeder en mij nooit goed voelde. Gelukkig kon ik haar nog vragen waarom ik steeds weer het vloeken hoorde in de buik. Ik ging er al als foetus vanuit dat ik niet geboren wilde worden want ik was immers niet gewenst, dacht ik. De bevalling was dan ook zeer problematisch en hebben ze me met 2 personen uit moeten drukken na 48 uur weeën.
Eerst ontkende mijn moeder dit en zei dat ik zeer zeker gewenst was maar dat ze nooit geen contact met me kon krijgen. Toen ik naar huis wilde gaan schoot haar in één keer te binnen dat ze in de zwangerschap een vaginale schimmelinfectie had en gek werd van de jeuk, brand en pijn. Ze had de hele dag lopen vloeken en tieren. Helaas kon ik niet aan de binnenkant zien wat er aan de buitenkant zich afspeelde.
Dit heeft wel een heel groot impact gehad tussen onze relatie, mijn bindingen en mijn hele leven.

Er wordt vaak gezegd dat het kind lastig, druk, vervelend, niet luistert etc.. Maar ik heb geleerd, ervaren en begrepen dat het altijd de combinatie is van alles.

Nou een hele lijst wat je allemaal mag weten en je mag nog veel meer van me weten als je denkt van daar wil ik wel eens mee in gesprek of zou ze ook iets voor mij/ons kunnen betekenen.


Voel je van harte welkom lief bijzonder mooi mens.

 

Facebooklinkedin