Ervaringen van vrouwen die de Rite of the Womb ontvangen hebben

Facebooklinkedin

RITE OFF THE WOMB                                                                                                                      De laatste tijd merkte ik dat ik weer veel in mijn mannelijke energie zat. Er was weer veel moeten. Ik had de behoefte om meer in contact te komen met mijn vrouwelijke stuk. Toen ik De workshop “The rite off the womb” tegenkwam was ik gelijk verkocht. Precies waar ik behoefte aan had. Even in contact met mijn vrouw zijn. Mijn zachtheid en mijn liefde. Samen met andere vrouwen.

SERENITEIT                                                                                                                                            De entree beloofde al veel. Een pad van rozenblaadjes en een reiniging om mee te beginnen. Het zette meteen de toon. Het straalde al meteen liefde en zachtheid uit. Ook binnen was de sfeer meteen prettig. Het vrouwenaltaartje viel meteen op door de sereniteit die het uitstraalde. Ik voelde me letterlijk vol verwachting voor wat komen ging.

INWIJDING                                                                                                                                              Door middel van meditatie en muziek ontstond er meteen een band. Het voelde veilig. Wat een fijne sfeer in de groep. Ik was klaar om de blessing van de rite off the womb te ontvangen. Deze inwijding bracht me ineens bij een diepe pijn in mezelf. De last van alles wat ik in mijn baarmoeder had opgeslagen. Dit mocht aangeraakt worden. Het voelde veel groter dan mij. Ik voelde me verbonden met alle vrouwen op deze aarde en met de aarde zelf.

VIEREN                                                                                                                                                Met verschillende rituelen werden we door de avond geleid. Sommige voelden heel intens en andere waren gewoon fijn om te ervaren en te mogen doen. Maar allemaal met de aandacht voor ons vrouw-zijn. Onze verlangens, overtuigingen en loslaten van pijn. We vierden het vrouw-zijn van onszelf, onze dochters, onze moeders en alle moeders daarvoor.

VERBONDENHEID                                                                                                                              We sloten af met de Mother earth song. Ieder op zijn eigen manier. Er werd gezongen, bewogen en gewoon geluisterd. Ik voelde me niet alleen verbonden met alle vrouwen, maar ook met het veel grotere geheel. Wat een kracht gaf dit. Ik voelde me gedragen door alle vrouwen aanwezig en door de Mother earth song.

WATER                                                                                                                                                      Het water dat eenieder had meegebracht en aan het begin van de avond was verzameld in een mooie vaas omringd door rozenblaadjes, werd weer uitgedeeld. Het water dat nu niet alleen de blessing bevatte van deze avond, maar ook de blessing van vele vrouwen die deze Rite eerder hebben mogen ontvangen. Het water waarmee we deze Rite door mogen geven aan ander vrouwen.

Het water waarvan we thuis een beetje mogen uitgieten op een mooi plekje in onze tuin. Iedere maand kunnen we op deze plek met ons eigen ritueel ons vrouw-zijn vieren. Ons even herinneren aan de zachtheid, de liefde en de verbondenheid van de vrouw. Een moment om je vrouw-zijn te helen en gewoon te laten zijn.

Dank je wel Francis voor deze fijne avond en hoe liefdevol je hem gebracht hebt. XXX

Zaterdagavond heb ik n aparte gezellige “vrouwenavond” gehad bij Francis . Ik kwam n tijdje geleden de melding tegen dat zij een avond zou organiseren genaamd “rite of the womb”… Tja, wat was dat nu weer…? Wat moest ik me daar bij voorstellen..? Vergelijkbaar met de riten die indianen en natuurvolkeren vroeger hielden..? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en aangezien ik graag mijn eigen ervaring doe ipv uitgaan wat anderen zeggen over iets, besloot ik mezelf aan te melden.. Het welkom was heel warm en mooi! Francis had veel werk gemaakt van deze avond. Ze is n kei in het sfeervol aankleden van huis en activiteiten waarbij je je ook echt welkom voelt.💖 Ik ga niet in detail treden over de preciese inhoud vd avond omdat dat jammer is vr diegenen die ook deze speciale avond willen meemaken. Ik vond t heel bijzonder om erbij te mogen zijn. Het is n avond waarbij jezelf als vrouw centraal staat, om te luisteren nr jezelf, te voelen wat je beweegt en ook stil te staan bij je vrouw zijn en jouw persoon. En dit alles samen in n groepje van (mij bekende en onbekende) vrouwen. Het werd wat later dan verwacht maar deze avond had ik niet willen missen. Dankjewel Francis!😘

Facebooklinkedin